Big Green Egg

Big Green Egg presenteert: vijf modellen. Met onbeperkte culinaire mogelijkheden.

Er is niets dat de Big Green Egg niet kan. Grillen, bakken, koken, stoven, roken, slow cooking… Van mooi gegrild, sappig vlees tot zachtgegaarde langoustines. Van knapperig brood tot de meest verfijnde desserts. De BGE kan het allemaal. Door het unieke, dubbelwandige keramiek kunt u de temperatuur tot op de graad nauwkeurig regelen. Dat maakt de Big Green Egg tot het geheim achter ontelbare culinaire wondertjes. Hij is niet voor niets favoriet bij vele sterrenchefs en honderdduizenden foodies. Overal in de wereld. Een wereld vól culinaire mogelijkheden. Ontdek hem nu. De meest gebruikte modellen zijn de  Big Green Egg Medium (tm acht personen) en de Big Green Egg Large.

ModelBig Green Egg MiniBig Green Egg SmallBig Green Egg MediumBig Green Egg Large
Geschikt voor:camping / boot2 personengezingroepen
Aantal personen2 personen4 personen8 personen 12 personen
Kilo vlees1 kilo2-3 kilo4-6 kilo 6-8 kilo
Diameter25 cm 33 cm 38 cm46 cm
Koop oppervlak507 cm2855 cm21140 cm21688 cm2
Hoogte47 cm 61 cm 72 cm84 cm
Gewicht17 kg 36 kg 51 kg73 kg
Koop nuKoop nuKoop nuKoop nu

Historie Big Green Egg

In tegenstelling tot de ’69 evergreen van George Baker (Little Green Bag, red.), vindt De BGE  zijn oorsprong in Oost-Azië. Zo’n 3000 jaar geleden werd in China een bepaald soort kleioven ontwikkeld. De Japanners namen het principe van de oven over en noemden deze ‘kamado’ (oven, vuurplaats). Vele eeuwen later, net na de Tweede Wereldoorlog om precies te zijn, werd de ‘kamado’ door de Amerikanen in  Japan ontdekt en mee naar huis  genomen. In een tijd dat heel Amerika zijn hamburgers op de barbecue  bereidde. In 1974 werd de eerste Big Green Egg geïntroduceerd. Niet vervaardigd van breekbare klei, maar van ruimtevaart keramiek. Dit door de NASA ontwikkelde materiaal is uiterst duurzaam en weerstaat extreme temperaturen. Al snel ontdekten de echte liefhebbers dit unieke apparaat. De internationale opmars van de Big Green Egg was niet meer te stuiten.

Big Green Egg Accessoires

Voor de Big Green Egg zijn er diverse Big Green Egg accessoires te koop. Bij de aanschaf zijn er echter een paar die je indien mogelijk er meteen bij kunt kopen. Zoals een afdekhoes, een pook, meerdere roosters zodat je op verschillende hoogten kunt grillen en een pizza steen. Om alle mogelijkheden van de Big Green Egg te benutten heb je een aantal aanvullende accessoires nodig. Het is dan ook raadzaam om de gerechten die je wilt maken van te voren op te zoeken op internet. Daar staat vaak vermeld welk onderdeel je extra nodig hebt. Het loont echter de moeite om de aanbiedingen op internet te volgen. Dit om te voorkomen dat je voor een zelfde bedrag als de Green Egg aan accessoires kwijt bent. Voor een overzicht van de accessoires verkrijgbaar via Coolblue kijkt u hier hier.