Philips Hue

Philips Hue (foto Signify)

Met Philips Hue creëer je de juiste sfeer op ieder moment. Met de handige app stel jij de verlichting zoals jij die wil hebben. Philips Hue heeft inmiddels een ruim assortiment aan losse lampen en diverse complete lampen. Maar hoe werkt dit nu eigenlijk?

Wat heb je allemaal nodig bij Philips Hue?

Het begint met de aanschaf van een startersset. Voor een compleet overzicht kijk bij Bol.com kijk hier! In deze starterssetten zit altijd een Philips Hue Bridge. Deze heb je nodig om verbinding te maken met de je Wifi netwerk. Een goed Wifi netwerk is belangrijk om in heel je woning Philips Hue te kunnen bedienen. Je kunt tot vijftig lampen aansluiten op een Bridge. Verder dien je de Philips Hue App te downloaden. Hij is er voor IOS en Android. De App begeleidt je door de installatie. De installatie is ook zonder technische kennis prima zelf te doen. Er zijn ook bedrijven die de installatie voor je kunnen verzorgen.

Ben je de Electra aan het vernieuwen, dan hoef je voor Philips Hue geen schakelaars of dimmers meer aan te leggen. Het aan- en uitzetten of dimmen gaat heel handig via de app of de Hue schakelaars. Op deze manier verdien je Philips Hue snel terug.

Philips Hue accessoires

Enkele handige accessoires zijn de Philips Hue Dimmer, Philips Hue Tap en de Philips Hue Sensor.

Met de Dimmer kun je meerdere gekoppelde lampen te gelijk bedienen. Erg handig om alle lampen in de woonkamer te gelijk te bedienen en de lichtsterkte bij te stellen. Deze stelt hij dan bij voor alle lampen te gelijk. De sensor heb ik zelf geplaatst bij de voordeur en in de hal. Op deze manier heb je altijd licht als je naar de voordeur loopt of naar buiten gaat. Je kunt zelf instellen hoe lang de lamp moeten blijven branden en met welke sterkte. Met de Philips Hue Tap kun je via de App een viertal scenario’s instellen. Bijvoorbeeld dat je met een druk op de knop alle lampen in huis aan doet of feller licht in de avond en wat meer gedempt in de nacht.

Philips Hue App

Met de Philips Hue App kun je alles verder instellen. Onder andere kun je instellen dat de lampen vanzelf uit gaan als je je huis verlaat of weer aan gaan als je bijna thuis bent. Ook kun je er eenvoudig tijdschema’s mee maken voor als je met vakantie bent. Dit kan met vaste tijden of je kunt ze koppelen aan bijvoorbeeld de zonsopgang en ondergang. Via de App kun je lampen aan een Dimmer koppelen en de Sensor afstellen. Daarnaast kun je via de App ook de lampen updaten. Hue komt regelmatig met updates voor de App en de software van de lampen.

Philips Hue App (foto Signify)

Philips Hue Armaturen

Philips Hue Armaturen zijn complete lampen zoals plafondlampen, hanglampen etc. Deze zijn tevens te koppelen aan een Philips Hue Bridge. Inmiddels heeft Philips Hue voor iedere ruimte een geschikte lamp inclusief de badkamer. Voor de tuin zijn er ook diverse lampen beschikbaar. IN combinatie met een sensor zorgt dit ook voor extra beveiliging. U kunt de Philips Hue producten koppelen met producten van derden zoals Apple en Google. Ik heb zelf ervaring met Apple en via de Woning app, kunt u dan de verlichting bedienen. Als u Philips Hue koppelt aan sommige alarmsystemen, gaan de lampen knipperen bij een alarmmelding.

Het complete Philips Hue aanbod kunt u kopen bij Bom.com. Kijkt u dan hier!