Sonos

Wat is Sonos?

Sonos is een intelligent muzieksysteem van draadloze HiFi-speakers en audio componenten. Sonos brengt al je muziek samen in één app, die je vanaf elk gewenst apparaat bedient. Zodoende geniet jij in élke ruimte van je huis van de muziek die je zelf instelt. Flexibeler en mobieler dan dit wordt het niet.

 Sonos heeft, wat ons betreft, een aantal heldere pluspunten:

  Sonos is zeer eenvoudig te installeren;

  Alle Sonos systemen laten zich gemakkelijk bedienen met de gebruikersvriendelijke app;

✓  Sonos werkt modulair. Het systeem is probleemloos uit te breiden. Je hoeft dus niet alles ineens aan te schaffen, maar kunt desgewenst ook beginnen met bijvoorbeeld één willekeurige speaker;

✓  Last but not least: onvervalste HiFi geluidskwaliteit. Je hoort (en voelt) de muziek, zoals de muziek bedoeld is.

Wat heb je nodig?

Zoals vermeld is jouw Sonos muziek-systeem modulair op en uit te bouwen. Wat je nodig hebt is dus geheel afhankelijk van hoe jíj het wenst en van je budget. Zodoende is het onmogelijk om je één Sonos systeem te adviseren.

De installatie gaat heel soepel via de app van Sonos. In een paar stappen wordt je er door heen geholpen. De speakers zijn te bedienen via je mobiel, ipad of laptop. Mocht je een Nas hebben, is de muziekbibliotheek ook heel makkelijk te koppelen. In een paar tellen heb je muziek in je huis. Enige wat je bij de hand moet hebben is je wifi code.

Het assortiment van Sonos bestaat uit drie onderdelen, welke lós of in combinatie met elkaar te gebruiken zijn:

  1. Sonos draadloze speakers:

    One en Play 5: begin je klein of ga je gelijk voor groot? Er is een Sonos-speaker voor elke kamer van je huis.

  2. Sonos componenten:

    voor het geval je thuis al speakers hebt staan (al dan niet voorzien van versterker) en je jouw muziek naar deze speakers wilt streamen.

  3. Sonos home cinema:

    Waarmee je je kamer omtovert in een bios met fenomenaal HiFi-bioscoopgeluid.

Sonos draadloze speakers

De Speakers zijn te verdelen in drie soorten, namelijk Play 1, Play 3 en Play 5:

De Sonos Play 1 heeft twee versterkers, een tweeter en een midwoofer. Deze speaker wordt dan ook vaak gebruikt voor kleine ruimten en als aanvulling op een home cinema set. Bij gebruik van twee van deze boxen kan een stereo effect worden gecreëerd. De installatie is niet moeilijk zelfs voor een niet technicus als ikzelf. Verbinden met je thuis wifi netwerk, de stappen op de app volgen en je kunt de muziek al via de boxen horen. Het voordeel van deze boxen is dat ze makkelijk te verplaatsen zijn. Stekker er in en je hebt weer muziek. Deze boxen zijn eventueel ook op een standaard te plaatsen.
De Sonos Play 5 is het huidige topmodel in de speaker serie. Deze speaker heeft vijf versterkers aangesloten op vijf luidsprekers namelijk twee tweeters, twee drivers voor het middengebied en een subwoofer. Dit is geluid in zijn puurste vorm.  Deze speaker is met name geschikt voor wat grotere ruimten gezien zijn volle geluid. In een minuutje kun jij je muziek over deze speaker krijgen. De app helpt je met de installatie.

Sonos Componenten

Soms heb je al prima boxen thuis staan en wil je wel graag muziek streamen naar deze boxen. Sonos heeft hier ook een oplossing voor namelijk de Sonos Connect of de Sonos Connect AMP. Het grote verschil is dat je de Connect verbind met je eigen stereo en de Connect Amp sluit je alleen de boxen aan. De ingebouwde versterker verzorgt de rest. Op deze manier kun je toch eenvoudig je muziek via de app streamen naar de bestaande installatie. Waar je muziek staat maakt niet uit of dit nu Spotify is of je thuis collectie. Zolang je met de app op je mobiel, tablet of laptop is te bedienen, kun je muziek naar je boxen streamen.

Sonos Home Cinema

Het Home Cinema systeem bestaat uit een Sonos Playbar, een Sonos Sub en bijvoorbeeld twee Play1 speakers. De Playbar wordt vaak centraal van je tv geplaatst, de sub zorgt voor de bastonen en de twee Play 1 speakers voor het surround effect. Met dit systeem haal je de bioscoop in huis. Film kijken is nog nooit zo leuk geweest. De Play 1 speakers kun je als je geen film kijkt, makkelijk in een andere ruimte gebruiken. Voor alle Sonos apparatuur geldt dat je ze makkelijk kunt verplaatsen. Enige wat je nodig hebt is een stopcontact en een wifi verbinding.

Het complete Sonos aanbod vind u bij Bol.com